Η τακτική άσκηση αποτελεί βασικό στοιχείο τόσο της πρόληψης όσο και της θεραπείας της οστεοπόρωσης. Πέρα όμως από τα στενά όρια της συγκεκριμένης πάθησης, η σωματική άσκηση συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στην βελτίωση της υγείας γενικότερα. Σύμφωνα με την στατιστική οι άνθρωποι που γυμνάζονται παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών νοσημάτων , μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν κατάθλιψη και καλύτερη σκελετική υγεία. Η φυσική κατάσταση και η αντοχή του σώματος βελτιώνονται , η πνευματική υγεία είναι καλύτερη ενώ ο σκελετός και το μυικό σύστημα προσαρμόζονται στις αυξημένες απαιτήσεις και ανταποκρίνονται ευκολότερα στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Αν είστε ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που υποφέρουν από κάποια μορφή αρθρίτιδας, βιώνετε καθημερινά τις καταστροφικές επιπτώσεις που προκαλούνται στην ζωή σας από την εν λόγω ασθένεια. Η αρθρίτιδα δεν επηρεάζει μόνο την υγεία σας! Μπορεί να μειώσει κατά πολύ τη συνολική ποιότητα της ζωής σας, εάν ο πόνος και η δυσκαμψία σας αποτρέπει από τη συμμετοχή σε φυσιολογικές δραστηριότητες..

Τόσο η οστεοπόρωση όσο και η περιοδοντίτιδα είναι ασθένειες που προσβάλλουν μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, άντρες και γυναίκες, με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης, όσο αυξάνεται η ηλικίαΗ οστεοπόρωση είναι μία σκελετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την ελάττωση της ποιότητας, της πυκνότητας και της αντοχής των οστών, αυξάνοντας τον κίνδυνο καταγμάτων. Ένα 30% - 50% των γυναικών προσβάλλεται από τη νόσο και προβλέπεται αύξηση των περιστατικών στο μέλλον. Η νόσος, που όπως είπαμε αφορά και τους άνδρες, ονομάστηκε «σιωπηλή επιδημία» καθώς η διάγνωση της σε αρχικά στάδια είναι πολλές φορές δύσκολη και εξελίσσεται σχετικά αθόρυβα.